AKP, son yıllarda tabanındaki en büyük motivasyonu “Osmanlı’yı diriltiyoruz” vaadiyle saÄŸlıyor; fakat bir yandan bunu söylerken diÄŸer yandan Osmanlı döneminden kalan eserleri ranta açıyor. ÖrneÄŸin 2 gün önce alınan kararla Topkapı Sarayı’nın bir kısmı rant uÄŸruna “feda edildi.” Koruma Kurulu, Topkapı Sarayı’nı 1. derece arkeolojik sit alanından 3. dereceye düşürme kararı aldı. Bu alana AVM yapılacağı ya da bölgenin ticari merkez yapılması amacıyla kiralanacağı söyleniyor.
Mesele sadece bununla sınırlı deÄŸil. AKP döneminde gizlenen birçok yıkım gerçekleÅŸti. Osmanlı’nın eserleri rant uÄŸruna yaÄŸmalandı. ÖrneÄŸin Åžubat 2016’da NevÅŸehir’in AKP’li baÅŸkanı Hasan Ünver, NevÅŸehir Kalesi önünde bulunan Osmanlı’dan kalma tarihi binaları “Temizlik ihalesi” adı altında yıktı. Daha önce ise Osmanlı döneminden kalan anıt mezar kalıntıları müze yetkilisinin teknik raporu ile yıkılmıştı.
AKP’nin tüm derdi rant. Öyle ki, Osmanlı padiÅŸahları mezardan kalkıp gelse, onları yıkıp yerine AVM yaparlar! AKP’nin tıyneti bu!
bolsevik.org














