Home / Karışık / Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Evlerinden Gözaltına Alındı!

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Evlerinden Gözaltına Alındı!

Polis sabah 07.00 sularında evlerini basarak 2 öğrenciyi gözaltına aldı.

BoÄŸaziçi Üniversitesi’nde ÇarÅŸamba günü, panolardaki afiÅŸleri sökmeye çalışan güvenliklere tepki gösteren öğrenciler, kampüs içindeki sivil polislerin taciz ve tehditlerine maruz kalmıştı. Polis tarafından görüntüleri çekilen biri Marksist Fikir TopluluÄŸu (MFT) üyesi 2 öğrenci bu sabah evlerinden gözaltına alındı. Gözaltı esnasında karar gösterilmemesine raÄŸmen öğrencilerin telefon ve bilgisayar gibi elektronik aletlerine de el konuldu.

BoÄŸaziçi Üniversitesi’nde ÇarÅŸamba günü özel güvenlikler, öğrencilerin panolara astığı afiÅŸleri sökmek istedi. Duruma tepki gösteren öğrenciler, kampüs içinde bulunan sivil polislerce takip edildi ve fotoÄŸrafları çekildi. Polis takibinin teÅŸhir edilmesi üzerine çok sayıda öğrenci polise tepki gösterdi. Olayın ardından özel güvenlikler, polisleri dışarı çıkarmak zorunda kaldı. Sivil polislerden biri öğrencileri “buradan çıkamayacaksınız, göreceksiniz siz” gibi ifadelerle tehdit etti.

Bu sabah 07.00 sularında, önceki olayda polis tarafından fotoÄŸrafları çekilen 2 kadın öğrenci, evlerinden gözaltına alındı. Polis gözaltı esnasında “burada baÅŸ baÅŸa kalırsak görürsünüz siz” diyerek tacize devam etti.

Gözaltı sırasında arama ve el koyma kararı gösterilmemesine rağmen öğrencilerin telefon ve bilgisayar gibi elektronik aletlerine polis el koydu.

Gözaltına alınan öğrenciler ÅŸu an İstinye’deki Sarıyer AsayiÅŸ Büro AmirliÄŸi’nde tutuluyor. İfadelerinin alınması için avukatları bekleniyor.

Etiketlendi: