Arjantin’de, Filistin halkına gösterilen büyük uluslararası dayanışma baÄŸlamında verilen mücadele, devletin koruması altındaki Siyonistler tarafından saldırıya uÄŸramaktadır.Â
Florencio Varela bölgesinden bir metal işçisi olan Cristian Diaz, Filistin halkıyla dayanışma gösterdiÄŸi için Marcos Paz hapishanesinde tutukludur. PSTU’nun bir militanı olan Heber Hernandez, destek konuÅŸması yaptığı için önce tutuklanmış sonra serbest bırakılmıştır. Solun önde gelen liderleri ve devrimciler birçok tehdit altında Filistin halkıyla dayanışmayı sürdürmektedirler. Bunlardan en ciddi olanı, faÅŸist Siyonist örgüt Betar tarafından Partido Obrero’ya karşı baÅŸlatılan tehdittir.
Birkaç hafta önce, Partido Obrero’nun milletvekili Vanina Biasi, Filistin halkının İsrail’in soykırımcı devletine karşı mücadelesini desteklediÄŸi gerekçesiyle savcı Carlos Stornelli tarafından suçlandı.
Açılan davanın sebebi, 27 Kasım Pazartesi günü, Sol Cephe (Frente de Izquierda) milletvekillerinin öncülüğünde, Filistin’le dayanışma ve soykırımın kınanması amacıyla Ulusal Kongre’de bir toplantı düzenlenmesi. Bu toplantıya, 200’den fazla insan hakları savunucusu (Nora Cortiñas, del Mayo annesi, Adolfo Pérez Esquivel, Nobel Barış Ödülü sahibi, vb.), Filistin ve Arap topluluklarından aktivistler ve dayanışma göstermek isteyen sosyal, kültürel kurumlarla birlikte sendika ve siyasi örgütlerden gelen insanlar katıldı.Â
Yapılan toplantının ardından, Macri destekçisi milletvekili Sabrina Ajmechet, ironik bir ÅŸekilde “ifade özgürlüğü” komitesinin baÅŸkanı olarak, Kongre’ye bir itiraz baÅŸvurusu yaptı. Bu itirazda, toplantının hangi konuları tartışabileceÄŸini ve Filistin’e destek gibi hangi konuları tartışamayacağını dikte etmeye çalıştı. Ülke çapında Filistin için en aktif seslerden biri olan Vanina Biasi’ye yönelik ayrıca ÅŸikayette bulundu.
Kafa karışıklığı yaratmak üzere Siyonizmin Yahudilik olduğunu ileri sürerek her türlü eleştiri ve sorgulamayı antisemitizm çuvalına koymaya çalışıyorlar. Ancak bunlar tamamen farklı şeylerdir. Siyonizm, Filistin halkının sürülmesine ve etnik temizliğine dayanan bir devlet varlığıdır. Öte yandan, Yahudilik çok çeşitli bir kültürü ve dünya çapında bir toplumsal kesimi ifade eder, burada farklı politik, entelektüel ve hatta dini görüşlere sahip akımlar bir arada bulunur. Bu sebeple birçok genç ve işçi, anti-Siyonist ve Siyonist katliama karşı sesini yükseltiyor.
Bizler, 16 Aralık 2023’te bir araya gelen örgütler olarak, Arjantin hükümeti ve devletinin, Siyonist devletin saldırılarını kınamak amacıyla eyleme geçen işçilere ve aktivistlere yönelik baskılara karşı çıkıyor, aynı zamanda dünya genelinde yürütülen baskı ve sindirme kampanyasına karşı mücadele ediyoruz.Â
Savcı Stornelli’nin Vanina Biasi’ye karşı açtığı dava reddedilsin! Biasi’ye karşı dava açılmasına hayır!
Filistin halkının mücadelesini savunmak ve İsrail devletini kınamak antisemitizm değildir!
Düşünce ve İfade özgürlüğünü Savunuyoruz! Macri yanlısı milletvekili Ajmechet’i Reddediyoruz!
DiÄŸer deklarasyonlar:
Enternasyonalist Antiemperyalist Mücadele Cephesi İlerliyor
Azeri Siyasi Tutsaklara ve Sendikalı İşçilere Özgürlük!
Arjantin: César Arakaki ve Daniel Ruiz ile Dayanışma Çağrısı














