Sosyalizm Kazanacak!
/ Gündem / Rabia Naz'ın Ailesinden Ellerinizi Çekin! Katilleri Tutuklayın!

Rabia Naz'ın Ailesinden Ellerinizi Çekin! Katilleri Tutuklayın!

on 14 Kasım 2019 - 22:37 Kategori: Gündem

Rabia Naz, daha 11 yaşındaki bir çocukken evinin önünde yaralı bulunduktan sonra yaşamını yitirmişti. Polis kayıtlarına “intihar” olarak geçen ölümün aslını araştırmak için 13 Kasım Çarşamba akşamı Eynesil’e giden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alındı. Sonrasında ise baba Şaban Vatan gözaltına alındı. Şaban Vatan ve gazeteciler mahkemeden serbest bırakıldılar.
Giresun Valiliği’nin yaptığı açıklamada ise “Baskı ve tehditte bulunarak hürriyeti tahdit, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorlamaları dolayısıyla şüpheli K.K, T.D, C.C. ve Şaban Vatan gözaltına alınmış, ikamet adresleri ve araçlarında arama yapılarak dijital materyaller incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır.” denildi.
Baba Şaban Vatan’ın tanık Mürsel Küçükal’a yönelik gerek sosyal medyadan gerekse aleni olarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğunun tespit edildiği kaydedilen açıklamada şunlar deniliyor: “13 Kasım 2019 günü saat 17.57’de Eynesil Emniyet Müdürlüğü 155 Polis imdat hattını arayan E.K’nin ‘Ören yolu Dedeli Küme Evleri üst kısmında bir inilti ve bağırma seslerini’ ihbar etmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler olay yerine intikal etmiştir. Görevli ekibin evine gittiği Mürsel Küçükal, tanımadığı ince, uzun boylu bir bayanın yanına gelerek Şaban Vatan’ın ikametinin orada Meclis Komisyonunun kendisini beklediğini söylediğini, Rabia Naz hadisesinin vuku bulduğu yere eşi ile beraber geldiğini, burada tanımadığı 3 şahsın evin yanında yol üzerinde beklediğini gördüğünü, şahısların kendisine Rabia Naz’ın nasıl süründüğünü zorla göstermesini istediklerini, kendisinin korkudan yere yatarak defalarca süründürüldüğünü, akabinde Şaban Vatan ve yanında bulunanların (kendisini meclis araştırma komisyonu üyesi milletvekilinin yardımcısı olarak tanıtan C.C, yanında bulunan K.K ve T.D) kendisini atölyeye soktuklarını, tehdit ve gözdağında bulunduklarını beyan etmiştir.”
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındıktan sonra Rabia Naz’ın annesi Atike Vatan 40 günlük bebeğiyle video çekip olanları anlattı, yaşananlara isyan etti. Videonun yayılmasının ardından Atike Vatan’ın evine polisler tarafından baskın yapıldı. Videoyu yolladığı Metin Cihan’a ses kaydı atan Atike Vatan “Benim kızım için bu kadar arama yapılmadı. Şoktayım. Ne yapacağımı, nereye yazacağımı bilmiyorum. Evim darmadağın, kucağımda bebekle kala kaldım böyle.” dedi.
Şaban Vatan cinayetten bugüne kadar deli damgası yapıştırılıp ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırıldı, kızının ölüm anını canlandırmak, otopsi videosunu izlemek zorunda kaldı. Bir babaya en acı verici olayları yaşatıp üstüne bir de gözaltına aldılar.
Peki devlet neden Rabia Naz’a ne oldu diyen herkesi üst üste gözaltına alıyor?
Cevabı belli aslında. Rabia Naz’dan Şule Çetin’e, Nadira Kadirova’ya kadar birçok kadın ve çocuğun katili sırf zengin veya iktidara yakın olduğu için korunup kollanıyor. Katiller emekçi, yoksul bir ailenin çocuğunu öldürüp, hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatlarına devam edebileceklerini düşünüyorlar; ama Şaban Vatan mücadelesiyle bugüne kadar buna izin vermedi. Kızının öldürülmesinin peşinden gitti ve tüm Türkiye’ye kızının katilinin ismini haykırdı. Egemenlerin adaleti bu nedenle katiller yerine babayı ve olayı araştıran gazetecileri gözaltına alıyor.
Biz de Sosyalist Emekçiler Partisi olarak bir kez daha haykırıyoruz!
Rabia Naz’ın ailesinden elinizi çekin!
Rabia Naz, Şule Çet ve Nadira Kadirova gibi katledilen canların kanı kimin ellerine bulaştıysa onlardan hesap sorulsun!

Yorumlar Kapalı

Yorumlar Kapalı