Sosyalizm Kazanacak!
/ Manşet / TORES Kuruluyor!

TORES Kuruluyor!

on 19 Aralık 2018 - 23:43 Kategori: Manşet

Turizm, Otel ve Restoran Emekçilerine Çağrı: Gelin Sendikamızı Birlikte Kuralım, Birlikte Başaralım!

Turizm, otel, restoran emekçileri yeni sendika kuruluşu için yola çıkıyor. Daha önce Turizm, Otel, Restoran Emekçileri Platformu adıyla çalışma yürüten emekçiler, “Sendikamızı Birlikte Kuruyoruz!” şiarıyla sektördeki işçileri sendika kuruluş hazırlıklarının konuşulacağı toplantıya çağırıyor. Toplantı 23 Aralık Pazar saat 14.30’da Kadıköy’de gerçekleşecek.

TOREP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre 23 Aralık Pazar günü gerçekleşecek toplantıda “Nasıl Bir Sendikaya İhtiyaç Var?”, “Taleplerimiz” ve “Hedeflerimiz” başlıkları konuşulacak.

Platformun açıklamasında “Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Eğer birlik olur, tüm bu sorunlara karşı birlikte mücadele edersek yüz binlerce emekçinin yenemeyeceği güçlük, çözemeyeceği sorun kalmaz.” vurgusu öne çıktı.

 

 

Turizm, Otel, Restoran Emekçileri Platformu tarafından yapılan çağrının tamamı şöyle:

“Turizm, restoran, kafe, bar, otel emekçileri;

SENDİKAMIZI BİRLİKTE KURUYORUZ!

Biz birbirinden habersiz yüzbinlerce kişiyiz. Tüm bu oteller, restoranlar, kafeler ve barlar biz olmadığımız zaman beton yığınından, ruhsuz bir bedenden farksız olur. Otellerde, restoranlarda, kafe ve barlarda yemekleri pişiriyoruz, müşteri odalarını temizliyoruz, içecekleri sevis ediyoruz, tamirat yapıyoruz, muhasebeyle ilgileniyoruz, bulaşıkları yıkıyoruz… Kısaca bu bedenin ruhu, bu beton yığınlarına can veren biziz. Biz yoksak, hayat yok.

Turizmde, otellerde ve restoranlarda kendi fiziksel ve zihinsel kuvvetlerimizle hayatı var eden biziz. Tüm yaptıklarımız koca bir sektörü, büyük bir ekonomiyi var ediyor. Bu koca pastadan bize düşen pay ise kelimenin ilk anlamıyla SEFALET.

Turizm emekçileri kışın askıya gönderiliyor, yazın ise canı çıkana kadar çalıştırılıyor. Otel emekçileri güvencesiz çalıştırılıp her an işini kaybetme korkusu ile terbiye ediliyor. Restoran, kafe ve bar emekçileri uzun saatler çalıştırılıp sefil bir hayata itiliyor. BU TABLOYU DEĞİŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE. Eğer birlik olur, tüm bu sorunlara karşı birlikte mücadele edersek yüz binlerce emekçinin yenemeyeceği güçlük, çözemeyeceği sorun kalmaz.

Bu yüzden kendi sendikamızı kurmak için bir araya geliyoruz.

Toplantımızda konuşacağımız başlıklar:

* Nasıl Bir Sendikaya İhtiyacımız Var?
* Taleplerimiz
* Hedeflerimiz

23 Aralık Pazar günü saat 14.30’da toplanalım.

Tek başımıza hiçbir şeyiz, birlikte her şey!

BİRLEŞİRSEK YENİLMEYİZ!

İletişim: 0543 337 36 71 – https://www.facebook.com/torep2018/ ”

Yorumlar Kapalı

Yorumlar Kapalı